Ще изградим заслони по маршрута до връх Ботев, заяви кметът

...
 Ще изградим заслони по маршрута до връх Ботев, заяви кметът
Коментари Харесай

Вдигат заслони по маршрута до връх Ботев

 

Ще изградим заслони по маршрута до връх Ботев, съобщи кметът на Калофер Румен Стоянов и добави, че нощес е разговарял с премиера Борисов и той е заречен финансиране.

Изказването на кмета идва ден откакто бе прекъсната издирвателната акция в Стара планина, при която спасителите 5 дни търсиха бащата и синa от Стара Загора.

Многократно метеоролозите предупреждаваха за тежки зимни условия изключително в региона на вр. Ботев на Стара планина, сподели Стоянов по Българска национална телевизия. Един от спасителите, които бяха добре екипирани и оборудвани, пострада, като падна в ледените води на реката. По неофициална информация, индивидът е добре.

" Свидетели сме на една човешка драма за следващ път и това ни накара да помислим за инфраструктурата. Тъй като по тези тежки направления няма човек къде да се подслони. Летните стихии от време на време дори са по-тежки от зимните. Преди доста години там беше осеяно с пастирски колиби и това спасяваше човешки животи. Сега желаеме да се създадат най-малко 2-3 такива “.

" Направете плановете. Веднага сме подготвени, ще финансираме ", дал заричане министър председателят.

" Времето към връх Ботев е сурово и е рисковано да се възобновява акцията за търсене и през днешния ден ", добави той. В същото време шефът на Планинската избавителна работа към БЧК Емил Нешев разгласи, че това е доста сериозен маршрут. " Добрите планинари знаят, че той не се подхваща току-тъй. Особено при предизвестията за утежняване на времето. От една страна късно потегляне, второ – недобра екипировка и подготовка, доколкото разбирам не са имали огромен опит в планината “, разяснява той пред bTV. Той посочи също, че мъжът и момчето не са подали сигнал към ППС, даже когато са разбрали, че са се изгубили на 4 февруари следобяд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР